NOS NieuwsAangepast

Windesheim: kwart ondermaats

Bijna een kwart van de afgestudeerden van de opleiding journalistiek aan de Hogeschool Windesheim had geen diploma mogen krijgen.

Uit onderzoek naar de kwaliteit van de opleiding blijkt dat sinds 2009 23 procent van de onderzoeksverslagen van afgestudeerden beneden de maat was. Van de stageverslagen was 9 procent onvoldoende. Het onderzoek is gedaan door twee onafhankelijke commissies van de Hogeschool.

Geldig

In totaal zijn sinds september 2009 360 studenten afgestudeerd aan de opleiding journalistiek in Zwolle. 86 van hen hebben vandaag te horen gekregen dat hun eindwerk niet in orde was. Toch blijven alle afgegeven diploma's geldig.

Bestuursvoorzitter Albert Cornelissen is opgelucht dat het aantal slechte stageverslagen meevalt. "Dit onderdeel raakt het hart van de opleiding. Het probleem zit vooral in het onderdeel onderzoek", zegt hij.

Iedereen die sinds 2009 is afgestudeerd, krijgt ter compensatie een masterclass aangeboden, ook degenen van wie het eindwerk in tweede instantie wel als voldoende is beoordeeld.

Geschrokken

De Landelijke Studentenvakbond LSVb is geschrokken van het aantal hbo-onwaardige diploma's. "Het kwaad is al geschied, het belangrijkste is nu dat de afgestudeerden een goede compensatie krijgen, in de vorm van extra lessen," zegt voorzitter Pascal ten Have. De LSVb heeft vertrouwen in de masterclasses die Windesheim aanbiedt.

In december kondigde Windesheim aan alle diploma's van de laatste twee jaar te onderzoeken, na een negatief rapport van de accreditatiecommissie, die de kwaliteit van de hogescholen controleert. De opleiding is bezig met een herstelplan. Dat moet voor 1 april zijn ingeleverd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl