NOS NieuwsAangepast

Seksnetwerk rond Hotel Carlton

Een dag voor zijn arrestatie in New York, nam Dominique Strauss-Kahn afscheid van zijn vrienden uit Lille. Zakenmannen David Roquet en Fabrice Paszkowski en politiecommissaris Jean-Christophe Lagarde zouden DSK gefêteerd hebben op een seksfeestje. Daarvoor hadden ze naar de VS 'secretaresses' meegenomen, in werkelijkheid prostituees uit Europa.

Volgens Franse media voerden de zakenmannen de pittige rekening voor de gezamenlijke soiree privée op als 'onkosten'.

Belgische pooier

Het was het derde bezoekje van zijn Franse vrienden in enkele maanden tijd. De mannen kennen elkaar via de socialistische partij. Samen zouden ze ook al eens ruige nachten beleefd hebben met dames van lichte zeden in Club Aventure in Parijs en in het dure Murano Hotel in de Franse hoofdstad.

De deelnemende prostituees waren volgens de politie geregeld door een pooier, Dodo Alderweireld, alias 'De Pekel'. Die heeft een aantal bordelen in Tournai (Doornik in het Nederlands), in België. Het tarief van zijn dames lag tussen de 500 en 1600 euro per nacht.

DSK's vrienden deden niet direct zaken met deze 'koning van de Belgische bordelen', maar maakten gebruik van de diensten van een tussenpersoon: Rene Kojfer, PR-manager van het luxueuze Carlton Hotel in Lille. Zijn telefoon werd sinds begin vorig jaar door de politie van Lille afgeluisterd.

Carlton Hotel

Al snel bleek dat het viersterrenhotel in hartje Lille vaker werd gebruikt voor seksfeesten en aanverwante praktijken. De namen van David Roquet, Fabrice Paszkowski en politiecommissaris Jean-Christophe Lagarde doken op. Die laatste bleek met enige regelmaat een kamer 'met extraatjes' in het Carlton Hotel te hebben geboekt. Het drietal werd aan de tand gevoeld en biechtte uiteindelijk alles op, ook de bezoekjes aan hun vriend Dominique Strauss-Kahn in de Verenigde Staten.

Opnieuw raakte Dominique Strauss-Kahn zo betrokken bij een seksschandaal waar zelfs Le Huffington Post, de site van zijn vrouw, journaliste Anne Sinclair, aandacht aan besteedde.

Prostituees?

De grote vraag is of hij er van op de hoogte was dat de vrouwen op de seksfeesten prostituees waren. Hij beweert van niet en ook zijn libertijnse vrienden zeggen dat DSK dat niet wist. Maar Dodo Alderweireld, de pooier, noemde dat in een interview onwaarschijnlijk. "Een man van zijn leeftijd moet toch inzien dat het niet door zijn verleidingskunsten kwam dat de meisjes met hem mee gingen. Bovendien had hij geen tijd om ze te verleiden, want hij ontmoette ze pas een kwartier of half uur van te voren".

Een andere belangrijke vraag is of Dominique Strauss-Kahn wederdiensten heeft verleend aan zijn gulle vrienden. Zij betaalden immers de rekeningen van de seksfeestjes.

De betrokken politiecommissaris heeft toegegeven dat hij hoopte op een wederdienst van zijn vriend DSK: een hoge positie wellicht binnen een toekomstige regering Strauss-Kahn. Het liep anders: oud-commissaris Lagarde is nu een van de acht verdachten in L'Affaire Carlton.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl