NOS NieuwsAangepast

DSK verhoord in seksschandaal

De voormalige directeur van het Internationaal Monetair Fonds, Dominique Strauss-Kahn, is aangehouden door de politie in de Noord-Franse stad Lille. Hij had zichzelf gemeld om gehoord te worden over een seksschandaal, maar kreeg te horen dat hij verdachte is.

De Franse justitie onderzoekt of een groep zakenlieden en hoge politiemensen een netwerk runde dat seksfeestjes organiseerde. Strauss-Kahn zou op die feestjes te gast zijn geweest. Acht mensen zijn aangehouden.

De grote vraag is of Strauss-Kahn wist dat de vrouwen op de feestjes prostituees waren en dat ze betaald werden door Franse bedrijven. In dat geval kan hem medeplichtigheid worden verweten. Het organiseren van prostitutie is in Frankrijk verboden. De voormalige Franse toppoliticus spreekt de beschuldigingen tegen.

Hechtenis

Eén van zijn advocaten zei eerder dat DSK niet kon weten dat de vrouwen prostituees waren. "Op die feestjes zijn mensen vaak naakt. Het is erg moeilijk om het verschil te zien tussen een willekeurige naakte vrouw en een naakte prostituee."

De politie mag Strauss-Kahn de komende 48 uur ondervragen, daarna kan een rechter de hechtenis verlengen.

Strauss-Kahn, die lang gold als een kanshebber voor het Franse presidentschap, werd in mei vorig jaar aangehouden in New York nadat hij een kamermeisje zou hebben gedwongen tot orale seks.

De aanklachten werden ingetrokken, maar Strauss-Kahn was zijn baan als directeur van het IMF kwijt en maakte ook geen kans meer op het Franse presidentschap.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl