PvdA bijeen over opvolging Cohen

De PvdA-fractie praat over de opvolging van Cohen»
De PvdA-fractie praat over de opvolging van Cohen NOS

De PvdA-fractie praat op dit moment over de situatie na het opstappen van partijleider Cohen.

Vice-fractievoorzitter Dijsselbloem zei dat de fractie nu een nieuwe fase ingaat. Hij vindt het belangrijk dat nu snel een nieuwe fractievoorzitter wordt gekozen en dat de rijen worden gesloten.

Verwacht wordt dat Dijsselbloem tijdelijk het fractievoorzitterschap op zich neemt. Hij is naar eigen zeggen geen kandidaat om het ook te blijven.

Partijleden

Kandidaten uit de fractie krijgen een week de tijd om zich te melden. Daarna mogen de partijleden zich erover uitspreken.

Onduidelijk is of fractieleden zich vandaag al kandidaat zullen stellen. Een van de namen die veel worden genoemd als mogelijke nieuwe fractievoorzitter is Kamerlid Samsom. Hij zei vóór de fractievergadering dat hij nog even tijd nodig heeft om alles op een rij te zetten. Samsom moet de afweging nog maken.

De Kamerleden Van Dam en Albayrak, ook namen die rondgaan, lieten zich in soortgelijke bewoordingen uit.

Deel deze pagina

Video

  • video Dijsselbloem: fractie weer snel paraat Tweede Kamerlid Jeroen Dijsselbloem leidt de PvdA-fractievergadering na het aftreden van partijleider Job... Cohen. Hij hoopt dat de fractie snel weer paraat is om de oppositie het hoofd te bieden.
  • video Samsom weet niet of hij zich kandidaat stelt Tweede Kamerlid Diederik Samsom zegt voor de fractievergadering over het vertrek van partijleider Cohen dat... hij nog niet weet of hij zich kandidaat stelt voor het fractieleiderschap.
  • video 'PvdA'ers kunnen even stoom afblazen' Vanochtend komt de PvdA-fractie voor het eerst bij elkaar sinds het vertrek van Job Cohen. Er heeft zich nog... niemand gemeld die hem wil opvolgen als fractievoorzitter van de Kamerfractie van de PvdA. Politiek verslaggever Xander van der Wulp vertelt.

Audio

  • Albayrak: eerst maar eens het vertrek van Cohen verwerken De PvdA-fractie vergadert over een nieuwe fractieleider komen, omdat Job Cohen gisteren is opgestapt. Wilco Boom is in de buurt van... PvdA-fractiekamer.

Video en Audio

Meer video en audio