Utrechtfans geweerd uit Enschede

Rellen in Utrecht»
Rellen in Utrecht RTV Utrecht

De burgemeester van Enschede legt 59 FC Utrecht-supporters zondag een stadsverbod op. Aanleiding zijn de rellen bij de wedstrijd Utrecht - Twente begin december. De hooligans die Enschede niet in mogen, hebben vanwege die rellen van de KNVB een landelijk stadionverbod gekregen.

Burgemeester Den Oudsten is bang dat ze toch naar Enschede komen en een gevaar vormen voor de stad. Op basis van de gemeentewet worden de hooligans daarom geweerd. Ze krijgen morgen allemaal een brief.

Als de hooligans een dwingende reden hebben waarom ze zondag in Enschede moeten zijn, kunnen ze in beroep gaan. Het opleggen van een gebiedsverbod voor een hele stad is volgens de gemeente Enschede uniek.

Geen dossier

Enschede grijpt naar de gemeentewet, omdat de voetbalwet volgens de gemeente niet voldoet. De meeste van de 59 Utrecht-hooligans hebben na de wedstrijd tegen FC Twente pas voor het eerst een stadionverbod gekregen. Daardoor is er geen dossier van ze. Om supporters bij een wedstrijd te weren via de voetbalwet, moeten ze meerdere keren in de fout gegaan zijn.

Na de nederlaag van 6-2 tegen Twente in december bekogelden supporters van Utrecht de politie met stenen. Agenten losten waarschuwingsschoten, waarna het bij het stadion van FC Utrecht rustiger werd.

Deel deze pagina

Video

Supporters FC Utrecht mogen Enschede niet in

Zo'n 60 supporters van FC Utrecht mogen zondag Enschede niet in. Ze hebben van de burgemeester een 'stadsverbod' gekregen. Hij is... bang voor ongeregeldheden.

Video en Audio

  • » Burkina Faso weer onrustig Video Nieuwe demonstraties in Burkina Faso. Vandaag eisen demonstranten in de hoofdstad Ouagadougou...31 okt 2014, 57 keer afgespeeld
  • » Het nieuws in 60 seconden (13.00 uur) Video Het belangrijkste nieuws van vrijdag 31 oktober 2014.31 okt 2014, 186 keer afgespeeld
  • » Tekort aan straaljagerpiloten Video De Koninklijke Luchtmacht heeft moeite om jongeren te vinden die helikopter- of straaljagerpiloot...31 okt 2014, 3045 keer afgespeeld

Meer video en audio