NOS NieuwsAangepast

'Skiërs beter informeren'

Oostenrijk moet wintersporters beter informeren over gevaren, zodat minder toeristen in de problemen komen. Dat vinden de Oostenrijkse reddingsploegen.

Volgens voorzitter Estolf Müller van de bergredders in de deelstaat Salzburg heeft de toeristenindustrie geen belangstelling meer voor voorlichting. De sector zou bang zijn dat gasten wegblijven als er wordt gewezen op gevaren.

"Maar juist dit weekeinde, waarin reddingsploegen ontelbare keren zijn ingezet, bewijst dat men het probleem niet kan doodzwijgen", vindt Müller. De veiligheid in de Oostenrijkse skigebieden heeft de aandacht door het ongeluk van prins Johan Friso.

Meer risico's

Hij zegt dat toeristen steeds beter voorbereid op ski-vakantie gaan, maar dat levert ook juist problemen op. Doordat skiërs zijn uitgerust met airbags, lawinepiepers en scheppen, zijn ze bereid meer risico te nemen, zegt hij.

De voorzitter wil onder meer dat hotels voorlichtingsbrochures aan hun klanten geven. Ook skiliften en gondels kunnen volgens hem worden gebruikt voor het verspreiden van waarschuwingen voor skiërs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl