NOS SportAangepast

Federer klopt Del Potro in finale

Roger Federer heeft voor de tweede keer het ABN Amro-toernooi gewonnen.

De Zwitser, ook toernooiwinnaar in 2005, won in de finale in Ahoy op overtuigende wijze van de Argentijn Juan Martín Del Potro: 6-1, 6-4.

Het tot de nok toe gevulde Rotterdamse sportpaleis (10.000 toeschouwers) zag geen spannend duel, maar werd toch verwend, want Federer speelde bij vlagen weergaloos.

Del Potro liet in de openingsgame een op het oog eenvoudige kans op een break liggen. Dat was het enige wapenfeit van de als derde geplaatste Argentijn in de eerste set, want Federer dicteerde het spel daarna, stoomde op naar 5-0 en na een half uur had hij de setwinst al op zak.

Del Potro laat breekkansen liggen

Del Potro beet in het vervolg meer van zich af, kreeg kansen bij 1-2, 2-3 en 3-4, maar uitgerekend op die momenten etaleerde de Zwitser zijn grote klasse.

De combinatie slice-backhand gevolgd door een backhand rechtdoor danwel een diepgeslagen forehand bleek telkens te veel voor Del Potro. Die werkte op 3-5 nog wel een matchpoint weg, maar een game later sloeg Federer alsnog toe.

Twaalf jaar op rij

"Ik wil iedereen bedanken voor een prachtige week. Ik heb me enorm welkom gevoeld. Hopelijk duurt het niet weer zeven jaar voordat ik hier terugkeer", sprak de Zwitserse winnaar, die voor het twaalfde jaar op rij een ATP-titel heeft veroverd.

"Mijn zware halve finale tegen (Nikolaj, red.) Davydenko heeft geholpen, om daarna tegen Del Potro te spelen, een mooie combinatie."

Toernooidirecteur Richard Krajicek keek eveneens terug op een geslaagd evenement, dat een recordaantal toeschouwers verwelkomde: 116.000.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl