NOS SportAangepast

Federer en Del Potro naar finale

De finale van het ABN Amro-toernooi in Rotterdam gaat tussen Roger Federer en Juan Martín del Potro.

De Zwitser won met veel moeite van Nikolaj Davydenko (4-6, 6-3, 6-4) en de Argentijn blies Tomás Berdych van de baan: 6-3,6-1.

Federer boekte zijn zestiende zege op Davydenko in achttien wedstrijden. De Zwitser, die de Rus onder meer in 2005 in de finale van Rotterdam de baas was, maakte het vooral zichzelf lastig door veel te veel fouten te produceren.

Davydenko rook zijn kansen, zette Federer onder druk en was dicht bij de zege. Zo kwam hij in de tweede set met 3-1 voor en kreeg hij op 4-3 in de derde set drie breekkansen op rij.

Del Potro staat vier games af

Del Potro kwam tegen de Berdych (nummer twee van de plaatsingslijst) nauwelijks in de problemen: 6-3, 6-1. Berdych leverde na een slordig begin al direct zijn opslag in en slaagde er in het verloop van de set ook niet meer in om een antwoord te vinden op de harde groundstrokes van de Argentijn.

Bij een 3-0 voorsprong in de tweede set gloorde er nog even hoop voor Berdych toen hij op de service van Del Potro op 40-0 kwam, maar vijf punten later was de hoop al vervolgen.

Del Potro stuit in de finale op de winnaar van het duel tussen Roger Federer en Nikolaj Davydenko.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl