NOS NieuwsAangepast

Onrust rond Cohen in PvdA blijft

De onrust in de PvdA rond partijleider Cohen is nog niet weg. Uit een rondgang van de NOS komt naar voren dat een groot deel van de fractie de positie van Cohen in feite in de lucht laat hangen en dat er niet massaal vertrouwen is.

Volgens ingewijden zijn er wat Kamerleden die in de fractievergadering van donderdag onomwonden hun steun hebben uitgesproken. Ook heeft een beperkt aantal het vertrouwen in Cohen opgezegd. Veel andere PvdA-parlementariërs zitten daar tussenin en willen de zaak voorlopig op zijn beloop laten.

Vertrouwen

De PvdA doet het al tijden slecht in de peilingen, terwijl de SP juist goed scoort. De discussie over de positie van Cohen laaide donderdag op na een interview met de PvdA-voorman in Trouw. Daarin zei hij dat er overeenkomsten zijn met de SP. "Alles overziende staan zij wat uitgangspunten betreft waar wij staan."

Het interview leidde tot een boze e-mail van PvdA-Kamerlid Timmermans. Die zei dat de de partij zich niet moet positioneren als "SP-light". In de fractievergadering van donderdagavond werd uitgebreid over de koers gepraat. Na afloop zei Cohen dat de PvdA links van het midden staat en dat de hele fractie hem steunt.

Timmermans zei dat hij zich aansloot bij de conclusies van de fractie en dat de indruk die hij aan het interview in Trouw had overgehouden niet helemaal correct was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl