NOS NieuwsAangepast

Prinses Christina 65 jaar

Prinses Christina is vandaag 65 jaar geworden. De verjaardag wordt in besloten kring gevierd. Het is niet bekend of het ski-ongeval van prins Johan Friso van invloed is op de viering.

De prinses is de jongste zuster van koningin Beatrix en woont in Londen. Christina heeft altijd bewust gekozen voor een leven buiten de schijnwerpers.

Na haar huwelijk in 1975 met de Cubaanse Jorge Guillermo woonde ze een tijdlang in New York. Omdat het paar geen toestemming had gevraagd voor hun huwelijk, viel de prinses buiten de lijn van troonsopvolging.

Het paar kreeg in de VS drie kinderen en keerde terug naar Nederland. Na haar scheiding in 1984 verhuisde Christina met haar twee zoons Bernardo en Nicolas opnieuw naar New York. Haar dochter Juliana ging bij haar vader in Londen wonen.

Portret

Afgelopen zondag zond de NOS een portret uit van de prinses ter gelegenheid van haar 65ste verjaardag. Een van de thema's die daarin aan bod komen, is Christina's passie voor muziek. Ze volgde een zangopleiding in Canada. Later gaf ze zangles aan kinderen.

In 1990 verleende ze haar naam aan een stichting voor musicerende jongeren, het Prinses Christina Concours, waarvan zij ook erevoorzitter is.

Een lang gekoesterde wens kwam in 2000 uit met het uitbrengen van haar cd 'My Christmas Album'. Voor die gelegenheid trad ze, tegen haar gewoonte in, ook in de publiciteit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl