NOS NieuwsAangepast

Vervolging crèche-eigenaar geëist

Door redacteur politie en justitie Ilan Sluis

De ouders van slachtoffers in de Amsterdamse zedenzaak willen dat justitie toch oud-eigenaar Drent van kinderdagverblijf het Hofnarretje gaat vervolgen. De advocaat van de ouders is daarom een procedure begonnen.

Justitie besloot in november vorig jaar Albert Drent niet strafrechtelijk te vervolgen. Zo'n zestig ouders van slachtoffers van hoofdverdachte Robert M. hadden eerder aangifte gedaan tegen Drent. Een deel van het misbruik vond plaats op die crèche.

De ouders verdenken Drent ervan dat hij van het misbruik op de hoogte is geweest. Ook zou hij te weinig hebben gedaan met signalen van ouders over misbruik. Een deel van de ouders heeft ook het gevoel dat justitie van meet af aan geen deugdelijk onderzoek heeft gedaan naar de rol van Drent.

Dwang

Nu wil advocaat Richard Korver, die veel ouders in de Amsterdamse zedenzaak bijstaat, justitie toch dwingen Drent te vervolgen. Daarom is hij een zogenoemde artikel-12 procedure begonnen bij het gerechtshof in Amsterdam. Via een dergelijke klachtenprocedure kwam het uiteindelijk ook tot de vervolging van Geert Wilders.

De klachtenprocedure wordt gevoerd namens een aantal ouders en belangenvereniging voor ouders in de kinderopvang BOinK.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl