NOS SportAangepast

Badmintonsters naar halve finales

De Nederlandse badmintonsters hebben ternauwernood de halve finales bereikt van de EK voor landenteams. Zwitserland werd in Amsterdam met 3-2 geklopt.

Na Judith Meulendijks' zege op Jeanine Cicognini waren Patty Stolzenbach en Soraya de Vries kansloos tegen Sabrina Jaquet en Nicole Schaller. Vervolgens ontsnapten Selena Piek en Ina Tabeling tegen Cicognini/Jaquet, die in de derde game een matchpoint onbenut lieten.

Het duo Lotte Jonathans en Paulien van Dooremalen besliste het duel door een zege op Schaller en Marion Gruber. In de halve finales treft Oranje, dat in 2006 goud won en in 2008 zilver, Duitsland, de nummer drie van de laatste drie EK's.

Mannen sneuvelen in kwartfinale

De Nederlandse badmintonners zijn er in Amsterdam niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van de EK voor landenteams. In de kwartfinales was Duitsland Oranje met 3-2 de baas.

Na de nederlagen van nationaal kampioen Eric Pang en het duo Jorrit de Ruiter/Dave Khodabux, brachten Dicky Palyama en Jacco Arends/Jelle Maas de spanning nog terug. Nick Fransman had daarna de zware taak om Oranje aan de zege te helpen op de nummer drie van de vorige EK.

De speler van BC Amersfoort begon sterk tegen Marcel Reuter, maar halverwege de eerste game was zijn voorsprong van drie punten verdampt, waarna hij in de tweede game de Duitser maar even kon bijbenen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl