NOS SportAangepast

Federer naar halve finales Ahoy

Roger Federer heeft zich in Rotterdam ten koste van Jarkko Nieminen geplaatst voor de halve finales van het ABN Amro-toernooi.

De Zwitser boekte met 7-5, 7-6 zijn negende zege in evenzovele duels met de Finse nummer 46 van de wereld.

In de eerste set kreeg Federer op 5-5 de eerste breekkansen van de partij; hij benutte zijn derde door een lange rally af te sluiten met een backhand-winner.

Tiebreak in tweede set

Nadat vier breakpoints niet aan Federer waren besteed,mondde de tweede set uit in een tiebreak.

Daarin was de mondiale nummer drie superieur; na vijf kwartier zag hij op zijn tweede matchpoint een forehand van Nieminen, die geen enkele breekkans kreeg, in het net belanden.

Davydenko ontdoet zich van Gasquet

Federer stuit in de halve finales op Nikolaj Davydenko. De Rus haalde door een 7-5, 6-3 zege op de Fransman Richard Gasquet voor de vierde keer de laatste vier.

In de eerste set kwam Gasquet op 5-3, maar vervolgens verloor hij vier games op rij, waarna hij Davydenko niet meer voor grote problemen kon stellen.

Del Potro treft Berdych in halve finales

Juan Martín del Potro en Tomás Berdych plaatsten zich eerder op de dag voor de halve finales.

De Argentijn liet geen spaan heel van de Serviër Viktor Troicki: 6-0, 6-1.

Troicki had donderdagavond laat nog van Jesse Huta Galung gewonnen en maakte tegen Del Potro een vermoeide indruk. De Argentijn, die nog nooit eerder deelnam aan het toernooi in Rotterdam, heerste op alle fronten en gunde de Serviër slechts één game.

De volgende tegenstander van Del Potro, Tomás Berdych, plaatste zich voor het eerst voor de halve finales. De Tsjech, die voor de zevende keer meedoet in Ahoy, won met 6-3, 6-4 van de Italiaan Andreas Seppi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl