FC Twente boekt zege in Boekarest

FC Twente heeft in de Europa League een knappe 1-0 uitoverwinning geboekt op Steaua Boekarest. Hoogtepunt van de wedstrijd was het winnende doelpunt van Ola John.

Twente moest in een onrustige eerste helft regelmatig terug. Steaua kwam fel uit de startblokken en gaf de Tukkers geen kans om in hun spel te komen. Echt gevaar leverde dat overigens niet op. Alleen bij schoten van Leandro Tatu en Raul Rusescu kreeg Twente het even benauwd.

Aan de andere kant kreeg Luuk de Jong plots, na defensief geschutter van Steau, een dot van een kans. Op een paar meter van het doel raakte hij de bal half. Nacer Chadli kon van iets verderaf uithalen, ook zijn schot mislukte.

Treffer van John om in te lijsten

FC Twente zat na rust beter in zijn vel, zeker nadat Ola John met een weergaloze stift - ook weer na een misser in de Roemeense defensie - de score geopend had.

De thuisploeg was van slag en had niet veel meer van de felheid uit de eerste helft. Twente leunde achterover, haalde het tempo uit de aanvallen en kwam er zelf af en toe dreigend uit.

Steaua had wel het meeste balbezit, maar echt greep op het duel kreeg het niet. Een gevaarlijke kopbal van Geraldo uit een hoekschop leek even het startsein voor een slotoffensief, maar dat kwam niet uit de verf en FC Twente haalde de zege probleemloos over de finish.