Knappe zege PSV bij Trabzonspor

Dankzij een 2-1 zege bij Trabzonspor heeft PSV prima papieren om de achtste finales van de Europa League te halen.

Na een Turks openingsoffensiefje zonder averij doorgekomen te zijn, nam PSV het heft in handen en na elf minuten leidde het met 2-0. Een pegel van Tim Matavz zoefde in het dak van het doel en Ola Toivonen was met een inzet van dichtbij de laatste schakel in een mooi uitgevoerde aanval.

Olcan Adin gaf Trabzonspor hoop door na een fout van Timothy Derijck een rush doeltreffend af te ronden. PSV bleef evenwel sterker en kort voor de rust trof Matavz doel uit de rebound na een gestopt schot van Kevin Strootman; zijn goal werd echter terecht afgekeurd wegens hands van de Sloveen.

PSV houdt na rust eenvoudig stand

PSV hield na de hervatting de regie in handen, maar het moest alert blijven, want sluipschutter Burak Yilmaz loerde op zijn kansjes. Zo ging een venijnig schot van de aanvaller via de vingertoppen van doelman Andreas Isaksson rakelings naast.

Verder werd de Zweedse doelman niet op de proef gesteld door Trabzonspor. De Turken zagen lijdzaam toe hoe PSV, met de comfortabele uitgangspositie in het achterhoofd, de bal rustig rondspeelde en niet te veel energie verspilde.

Voor het Turkse doel vertoonde PSV zich nog maar weinig. Wel was Toivonen in de slotfase nog dicht bij de 3-1 met een vrije trap; de Zweed krulde de bal maar rakelings over de kruising.