NOS VoetbalAangepast

Manchester United is Ajax de baas

Ajax heeft in Europa League thuis met 2-0 verloren van Manchester United, dat na rust een paar keer gas gaf en zo de wedstrijd besliste.

Het werd in de Arena niet het kat-en-muisspelletje dat vooraf was voorzien. Voor rust had Manchester weliswaar het meeste balbezit, maar speelde het in een te kalm tempo en ook te nonchalant om Ajax voor grote problemen te stellen.

Na een half uurtje nam Ajax vaker het initiatief. Het resulteerde in een mooi schot van Siem de Jong, dat door David de Gea tot corner werd verwerkt. Op slag van rust kwam Manchester goed weg, toen Miralem Sulejmani binnen de zestien tegen de grond ging. Geen penalty, oordeelde de arbiter.

Hoger tempo United wordt beloond

Na rust schroefde United het tempo op en nu moest Ajax terug. Kenneth Vermeer greep nog enkele keren knap in, maar een goal hing in de lucht. Die kwam er via Ashley Young, die de bal met wat geluk voor zijn voeten kreeg en simpel kon scoren.

Even leek Manchester door te drukken, maar Ajax krabbelde overeind en ging op zoek naar de 1-1. United raakte niet van de kook, gaf weinig weg en loerde op een counter.

Christian Eriksen kwam met een schot in de buurt van een treffer. Het was de enige oogst van een redelijk Ajax-kwartiertje; de Engelse tegenstoten waren dreigender. Dat bleek in de slotfase, toen Javier Hernandez de 2-0 kon scoren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl