NOS SportAangepast

Badmintonteams naar kwartfinales

Bij de EK voor landenteams hebben de Nederlandse ploegen als poulewinnaar de kwartfinales gehaald.

De mannen klopten hun laatste groepsduel Oostenrijk (4-1) en de vrouwen wonnen van Zweden.

Dicky Palyama haalde bij de mannen het belissende derde punt binnen. Met 21-10, 21-11 klopte hij Luka Wraber. Eric Pang had in de eerste partij met een zege op David Obernosterer het goede voorbeeld gegeven: 21-9,21-5.

Nick Fransman was verantwoordelijk voor de eerste verliespartij van de heren op deze EK. Oranje leidde echter al met 4-0 toen hij in het laatste enkelspel met 13-21, 10-21 verloor van Matthias Almer.

Bij de vrouwen leverde Patty Stolzenbach als eerste Nederlandse een game in, maar daarna stelde ze kordaat orde op zaken. Met haar 19-21, 21-4, 21-14 overwinning op Ellinor Widh zorgde Stolzenbach voor de beslissende 3-0 voorsprong.

Zwitserland volgende horde vrouwen

De herenploeg neemt het vrijdag in de kwartfinales op tegen Duitsland. Bij winst is Nederland zeker van deelname aan de WK in China, maar dat zal bepaald geen sinecure zijn; Duitsland veroverde op de afgelopen drie edities van de EK zilver (2006) en brons (2008 en 2010).

Het kwartfinaleduel van de vrouwen levert niet de verwachte herhaling op van de EK-finale van 2006, toen Nederland ten koste van Engeland de titel veroverde. Zwitserland verraste Engeland met 3-2 en is nu Oranjes volgende tegenstander.

De vrouwen, die in 2008 zilver wonnen, zijn zeker van WK-deelname als een medaille veroverd wordt. Mogelijk volstaat ook de vierde plaats om een ticket te pakken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl