NOS SportAangepast

Troicki te sterk voor Huta Galung

Jesse Huta Galung is er tijdens het ABN Amro-toernooi niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken. De Nederlander verloor in Ahoy in de tweede ronde met 6-7 (2), 3-6 van Victor Troicki.

Huta Galung ontbeert echte wapens, maar een knokker is hij wel. Dat liet hij in de eerste set zien. Hij behield telkens zijn opslag (ook in de tweede game, die maar liefst achttien minuten duurde) maar in de tiebreak gaf de kwaliteit van de als zevende geplaatste Serviër de doorslag.

Ook in de tweede set toonde Huta Galung zijn vechtersmentaliteit. Hij kwam terug van 0-4 naar 3-4, maar verder liet de halve-finalist van 2011 onze landgenoot niet komen.

Del Potro is Beck de baas

De volgende tegenstander van Troicki is Juan Martin del Potro. Hij drong door tot de laatste acht door de Slowaak Karol Beck in twee sets te verslaan.

De als derde geplaatste Argentijn versloeg de qualifier met 6-4 en 7-5.

Baghdatis geeft op tegen Berdych

Tomás Berdych haalde eerder op de donderdag de laatste acht zonder veel energie te verspillen. De Tsjech zag de Cyprioot Marcos Baghdatis na drie games opgeven met een kuitblessure. Berdych leidde na een vroege break met 3-0.

Berdych staat nu in Ahoy voor de tweede keer in de kwartfinales. Bij zijn vorige zes optredens reikte hij alleen in 2011 tot de laatste acht. Toen moest hij in de kwartfinales zelf verstek laten gaan vanwege een blessure.

Richard Gasquet (nummer vijf van de plaatsingslijst) had weinig moeite om zich van de Rus Alex Bogomolov te ontdoen. De Fransman werkte het enige breekpunt dat hij tegen kreeg weg en benutte zelf vier van zijn zes kansen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl