NOS NieuwsAangepast

'KNVB moet homo's beschermen'

De hoofdredacteur van Gay.nl Kristiaan Schimmel wil dat de KNVB zich uitspreekt tegen homofobie in het Nederlandse voetbal. Volgens Schimmel is het op het veld en in voetbalstadions homo-onvriendelijk. "Spelers zijn bang", zegt hij.

Volgens Gay.nl zijn voetballers bang voor reacties van het publiek en van hun teamgenoten. Dat zou komen doordat ze het gevoel hebben dat ze niet gesteund worden. Gay.nl wil dat clubs dat gevoel wegnemen en vindt dat de KNVB daarin het voortouw moet nemen.

"De KNVB moet laten zien dat ze homoseksuele spelers steunen, ook als dat op weerstand stuit van supporters of mensen van de club", zegt Schimmel. In de jeugdopleiding moet ook aandacht worden besteed aan homoseksualiteit. Dat gebeurt nu niet, volgens Gay.nl.

Aanstaande zondag, 19 februari, is de jaarlijkse dag tegen homofobie in het voetbal. Dat is de geboortedag van Justin Fashanu. Hij was een Britse voetballer die tijdens zijn carrière voor zijn geaardheid uitkwam. Op 37-jarige leeftijd pleegde hij zelfmoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl