Martin helpt Houston aan zege

Houston Rockets heeft in de NBA een verrassende zege geboekt op Oklahoma City Thunder.

Kevin Martin was de grote man aan Houston-zijde. Hij scoorde 32 punten tegen de koploper van de Western Conference die met 96-95 geklopt werd; daar konden de 33 punten van Thunder-topscorer Kevin Durant niets aan veranderen.

Een dag eerder had Martin tegen Memphis nog hopeloos gefaald. Hij scoorde voor het eerst in zes jaar geen enkel punt. "Coach McHale gaf me er flink van langs. Dat heeft vast geholpen", vertelde Martin die tegen Oklahoma in het vierde kwart droog bleef staan. Totdat hij een halve minuut voor tijd met twee rake vrije worpen de wedstrijd besliste.

New York Knicks klopte Sacramento Kings en boekte zo zijn zevende opeenvolgende zege. Jeremy Lin leverde met tien punten een voor zijn doen bescheiden bijdrage aan de 100-85 overwinning. Wel tekende Knicks' rijzende ster voor dertien assists.