NOS VoetbalAangepast

AC Milan geeft Arsenal pak slaag

AC Milan heeft een voorschot genomen op een plaats in de kwartfinales van de Champions League.

De Italianen wonnen in eigen huis met 4-0 van Arsenal.

Milan, waar Clarence Seedorf in zijn honderdste Europese duel al snel uitviel, was een klasse apart. Kevin-Prince Boateng zette de Italianen met een prachtige uithaal op 1-0, vlak voor rust kopte Robinho de 2-0 binnen en direct na rust zorgde de Braziliaan met een knap schot ook voor 3-0.

Pas na ruim een uur beten de Engelsen iets meer van zich af en dat leverde kansjes op voor Robin van Persie. Zlatan Ibrahimovic, die al twee assists had gegeven, maakte het feest voor Milan compleet door in de slotfase een penalty te benutten.

Shirtjes voor Van Bommel

Mark van Bommel was achteraf natuurlijk uitermate tevreden met de overwinning. "Als je naar de uitslag kijkt lijkt het redelijk makkelijk, maar zo was het niet. De doelpunten vielen op de juiste momenten. Je weet nooit hoe het in de uitwedstrijd nog loopt, maar dit is wel een heel mooi resultaat."

Hij vertelde aan Studio Sport-verslaggever Tom Egbers na afloop van het duel collega-international Robin van Persie te hebben opgezocht in de Engelse kleedkamer. "We hadden vooraf al afgesproken om shirts te ruilen. Hij had twee op maat gemaakte shirtjes meegebracht voor mijn zoontjes. Die zijn fan van Van Persie."

Arsenal-manager Arsène Wenger verliet zwaar aangeslagen het San Siro-stadion. "Dit was zonder enige twijfel onze slechtste prestatie ooit in Europa. Er was niet één moment dat we écht in de wedstrijd zaten'', reageerde de Fransman na de afstraffing. "We speelden heel matig, zowel aanvallend als verdedigend. En het was verbijsterend om te zien hoe we overal de persoonlijke duels verloren."

Wenger besefte dat zijn ploeg een wonder nodig heeft om alsnog de kwartfinales te halen. "We leven niet in een droom. Misschien hebben we twee of vijf procent kans. Maar als je het realistisch bekijkt, zijn we uitgeschakeld."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl