NOS NieuwsAangepast

Leers: zou mijn meldpunt niet zijn

Ministers Leers voor Immigratie en Asiel zegt dat hij nooit het initiatief zou hebben genomen tot een meldpunt over Midden- en Oost-Europeanen. "Het zou mijn meldpunt niet zijn", stelt de minister. Leers benadrukte dat het het goed recht is van de PVV is om zo'n meldpunt in te stellen.

Gisteren probeerde de oppositie premier Rutte kritiek te ontlokken op de klachtensite, maar die wil er geen oordeel over geven. Op het meldpunt van de PVV is veel kritiek uit binnen- en buitenland. Volgens PVV-leider Wilders is het een groot succes.

Niet verantwoordelijk

Minister Leers denkt dat Polen en andere EU-landen heel goed begrijpen dat het meldpunt niet van het kabinet komt. In contacten met andere landen legt hij uit dat het kabinet niet verantwoordelijk kan worden gesteld voor initiatieven van politieke partijen.

Geweldige bijdrage

"Je moet op de koop toe nemen dat partijen hun eigen toon kiezen", voegde Leers eraan toe. Leers zei dat veel Polen een geweldige bijdrage leveren aan de Nederlandse economie, maar dat het kabinet de negatieve aspecten van arbeidsmigratie niet uit het oog verliest. Hij denkt dat Polen openstaat voor een discussie over de nadelen van de migratie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl