NOS NieuwsAangepast

Advertenties Ryanair seksistisch

De Britse reclamecodecommissie heeft prijsvechter Ryanair op de vingers getikt omdat twee reclames van de luchtvaartmaatschappij te aanstootgevend waren. In de krantenadvertenties van het bedrijf waren stewardessen in lingerie te zien met de slogan "Hete prijzen en bemanning".

De advertenties, die vorig jaar in verschillende dagbladen waren te zien, leidden tot veel ophef in Groot-Brittannië. Duizenden mensen tekenden een petitie ertegen en de commissie ontving 17 officiële klachten. Enkele stewardessen spraken zich uit tegen de advertentie, omdat die hen als lustobjecten zou afschilderen.

Vrijwillig

Ryanair zei de ophef niet te snappen, omdat de stewardessen vrijwillig aan de campagne hadden meegedaan. Bovendien was de reclame ook bedoeld om de liefdadigheidskalender, waar de foto's uit kwamen, aan de man te brengen.

De Britse commissie zag niets in die argumenten en oordeelde dat de advertenties inderdaad als aanstootgevend konden worden gezien. Ryanair mag ze daarom in de toekomst niet meer gebruiken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl