NOS SportAangepast

Nederlanders onderuit in Ahoy

De Nederlandse inbreng is bij het ABN Amro-toernooi in Rotterdam na de tweede dag sterk gereduceerd. Robin Haase, Igor Sijsling en Thiemo de Bakker strandden dinsdag allen al in de eerste ronde.

Haase, die ook in 2010 en 2011 niet door de openingsronde kwam, boog met 5-7, 2-6 voor de Rus Nikolaj Davydenko.

De Haagse nummer 54 van de wereld, verzuimde om op 5-4 de eerste set uit te serveren. De ervaren Rus, drie keer halve-finalist, herstelde het evenwicht en benutte op Haase's service zijn vierde setpoint.

Daarna had de 30-jarige Rus geen kind meer aan de zes jaar jongere Haase, die in 2008 met zijn kwartfinaleplaats zijn beste prestatie leverde in Ahoy'.

Sijsling strijdend ten onder

Sijsling, die met de titel van het challengertoernooi in het Franse Quimper op zak naar Ahoy was gekomen, werkte na een roemloze eerste set in de tiebreak van de tweede een wedstrijdpunt weg tegen de geroutineerde Fin.

In de derde set liet Sijsling zich bij een 3-0 achterstand behandelen aan zijn rug, maar hij slaagde er toch in terug te breken. De Amsterdammer kreeg op 5-5 zelfs een volgend breekpunt, maar daar wist hij geen gebruik van te maken. Nieminen, die afgelopen weekeinde vanwege een polsblessure de enkelpartijen in de Davis Cup-ontmoeting met Nederland had gemeden, maakte vervolgens dankbaar gebruik van enkele slordigheidjes van zijn opponent.

De Bakker mist setpoints

Een break voorsprong en twee setpoints in de tiebreak bleken niet besteed aan De Bakker. Op zijn eerste setpoint zag hij een dropshot - een wapen dat vaak door hem werd gebruikt - in het net ploffen. Troicki sleepte daarna ook de volgende drie punten en daarmee de set binnen.

De Bakker was even van slag en wist vervolgens niet meer aan te haken bij zijn als zevende geplaatste opponent. Troicki speelt in de tweede ronde tegen Jesse Huta Galung, die maandag won van de Kroaat Ivan Ljubicic.

De Bakker baalde enorm na afloop. "Dit is wel redelijk frustrerend. Die eerste set had gewoon van mij moeten zijn en dan wordt het een heel andere wedstrijd. Maar aan het einde was ik niet scherp genoeg. In het begin van de tweede set was ik er niet bij omdat ik nog met die eerste set in mijn hoofd zat. Het liep totaal niet."

Vanavond komt ook Robin Haase (tegen Nikolaj Davydenko) nog in actie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl