NOS NieuwsAangepast

Lichaam Houston naar familie

Een vliegtuig met aan boord het lichaam van de overleden zangeres Whitney Houston is vanuit Los Angeles naar de staat New Jersey gevlogen. In haar geboorteplaats Newark staat voor vrijdag een herdenkingsdienst gepland in een stadion waar plaats is voor 18.000 mensen. Waarschijnlijk volgt de begrafenis kort daarna.

Intussen komt er steeds meer naar buiten over de dood van de zangeres, afgelopen zaterdag. Volgens de politie in Beverly Hills, waar ze in een hotel verbleef, heeft een van haar medewerkers haar gevonden in bad, met haar hoofd onder water. Ze was toen nog niet dood, wel buiten bewustzijn. Kort daarna overleed ze.

Over de doodsoorzaak kan de politie niets zeggen. Er wordt onder meer toxicologisch onderzoek gedaan, dat kan zes tot acht weken duren. De autopsie is inmiddels afgerond.

Zelfmoord

De familie spreekt geruchten tegen dat Houston zelfmoord heeft gepleegd. Er gaan verhalen dat ze een overdosis medicijnen had ingenomen, mogelijk in combinatie met alcohol en drugs. De politie sluit niets uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl