NOS NieuwsAangepast

Signalement ontvoerder bekend

De politie heeft het signalement vrijgegeven van de man die donderdagmiddag een 5-jarig meisje in Oudenbosch ontvoerde. Het gaat om een blanke man van ongeveer 25 jaar oud. Hij is zo'n 1,75 meter lang en heeft kort, donkerblond haar.

Eerder was al bekendgemaakt dat de man in een lichtblauwe auto reed, mogelijk een ouder model Ford Ka. De politie denkt dat het goed mogelijk is dat de man uit Oudenbosch zelf komt.

Vanavond werd in het lokale opsporingsprogramma Bureau Brabrant aandacht besteed aan de zaak. Dat zal morgen ook gebeuren in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Te voet

De politie heeft vandaag ook meer verteld over hoe de dader kon ontkomen. Een woordvoerder meldt dat één enkele politieagente zag dat het meisje uit een auto werd gezet.

Omdat de vrouw alleen was en het meisje wilde opvangen, kon ze niet achter de dader aan gaan. Ook bevond de auto zich te ver van de agente weg om de kentekenplaat te zien.

Gevlucht

Via de portofoon schakelde de vrouw assistentie in en vertelde waar de auto naartoe reed, maar collega's konden de auto niet meer terugvinden.

De politie maakte vandaag bekend dat het meisje naar alle waarschijnlijkheid is misbruikt tijdens de korte ontvoering. Er zijn al enkele tientallen tips over de zaak binnengekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl