Van Basten coach Heerenveen

Marco van Basten»
Marco van Basten NOS

Marco van Basten is vanaf komend seizoen de coach van sc Heerenveen. Hij heeft een contract getekend voor twee jaar. Van Basten volgt Ron Jans op, die na dit seizoen na twee jaar vertrekt bij de Friese eredivisieclub.

De 47-jarige Van Basten, oud-speler van Ajax en AC Milan en voormalig bondscoach (2004- 2008) van Nederland, nam in mei 2009 ontslag als trainer van Ajax en was sinsdien zonder club.

Eind vorig jaar was Van Basten in beeld als algemeen directeur bij Ajax, maar die aanstelling ging door onenigheid in de Raad van Commissarissen van die club uiteindelijk niet door. Ook de functie van trainer bij Sporting Lissabon ging op het laatste moment niet door.

"Mooie, nieuwe uitdaging"

"Dit voelt als een mooie en nieuwe uitdaging. Wat ik bij het Nederlands elftal en Ajax heb meegemaakt, neem ik als ervaring mee. Ik ben wijzer dan toen", zei Van Basten tijdens zijn presentatie.

"Enkele weken geleden heb ik voor het eerst gesproken met Heerenveen. Die gesprekken gaven veel vertrouwen. Ik vind Heerenveen een heel mooie club. Afgelopen zomer heb ik besloten liever in Nederland aan het werk te gaan dan in het buitenland. Of ik me moet bewijzen? Dat moet je altijd, waar je ook gaat werken. Dat zal hier niet anders zijn."

Deel deze pagina
Dit artikel zit in dossier...

Jaaroverzicht 2012

Video

  • video Van Basten nieuwe coach Heerenveen Marco van Basten is volgend seizoen de nieuwe trainer van sc Heerenveen. Hij volgt Ron Jans op, wiens... contract niet wordt verlengd. Van Basten heeft bijna drie jaar geen club getraind, nadat hij in mei 2009 opstapte bij Ajax. Maandag werd hij gepresenteerd.
  • video Overzicht Van Basten als trainer Marco van Basten is vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van sc Heerenveen. Dan is het alweer drie jaar... geleden dat hij als hoofdtrainer voor een spelersgroep stond, sinds hij in mei 2009 bij Ajax vertrok.

Video Reactie

Van der Velde blij met Van Basten

Maandag werd bekend dat Marco van Basten na dit seizoen de nieuwe trainer is van sc Heerenveen. Oud-voorzitter Riemer van der Velde... is blij met de aanstelling van de Utrechter.

Audio Reactie

  • Van der Velde blij met komst Van Basten De komst van Marco van Basten naar sc Heerenveen heeft de volledige goedkeuring van oud-voorzitter Riemer van der Velde. Van der... Velde, tegenwoordig vooral adviseur van de club, heeft nog altijd een vinger in de pap bij Heerenveen, zo lijkt het weleens.

Video en Audio

  • » Eerste grote klus Scholtmeijer Audio Het Nederlands korfbalteam verdedigt dit weekend de Europese titel in het Portugese Maia. De...23 okt 2014, 380 keer afgespeeld
  • » "Lotto-project kan nóg groter" Video Hij kwam jaren geleden met het idee. Wielrenners en schaatsers samen in één ploeg. Bij de...23 okt 2014, 1398 keer afgespeeld
  • » Unieke vondst in privécollectie Geesink Video In de rijke privécollectie van Anton Geesink is een bijzondere brief van toenmalig kroonprins...23 okt 2014, 2708 keer afgespeeld

Meer video en audio