NOS NieuwsAangepast

Code oranje voor extreem weer

Het KNMI heeft voor de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland code oranje voor extreem weer afgegeven.

In de overige provincies wordt gewaarschuwd dat het door winterse buien glad kan zijn. Mogelijk wordt daar later ook code oranje afgegeven.

IJzel

Er valt lichte sneeuw en in de kustprovincies kan het ook motregenen. Op de bevroren ondergrond kan dat tot ijzel leiden.

"Het gaat maar om enkele kleine buitjes, maar die kunnen wel verraderlijk zijn", zegt een woordvoerder van het KNMI. "Het kan plaatselijk tot gladheid leiden."

De Verkeersinformatiedienst waarschuwt bovendien dat in Zuid-Holland en Zeeland ook dichte mist kan voorkomen, die ook kan aanvriezen. "Alsof de gladheid niet voor genoeg problemen zorgt", aldus de VID.

Verkeer

Het KNMI kan nog niet zeggen hoe lang de waarschuwingen van kracht blijven. Het verwacht echter niet dat de ochtendspits er hinder van zal ondervinden.

Rijkswaterstaat adviseert automobilisten om zich te houden aan de maximumsnelheid en niet onnodig van rijstrook te wisselen. Door de gladheid zijn al verschillende ongelukken gebeurd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl