NOS NieuwsAangepast

Gewonden bij rellen in Athene

Bij gewelddadige protesten tegen de nieuwe bezuinigingen in de Griekse hoofdstad Athene zijn tientallen mensen gewond geraakt.

Zeker tien gebouwen staan in brand, waaronder banken en winkels. Gemaskerde betogers bekogelen de politie met stenen en brandbommen; de politie gebruikt traangas. De rellen spelen zich af in het centrum van Athene, in de buurt van het parlement.

"Het is een groep anarchisten en andere radicale activisten die op niets anders uit zijn dan verwoesting en rellen", zegt correspondent Conny Keessen vanuit de Griekse hoofdstad. "Ze hebben niets van doen met de tienduizenden vreedzame demonstranten die vanavond voor het parlement hebben gedemonstreerd."

Stemming parlement

Het Griekse parlement is bijeen voor het debat en de stemming over een cruciaal pakket bezuinigingen. Alleen als een meerderheid voor stemt, krijgt Griekenland een nieuwe internationale geldinjectie, dit keer van 130 miljard euro.

Het ziet ernaar uit dat het bezuinigingspakket zal worden aangenomen, hoewel een aantal parlementsleden tegen blijft.

De stemming wordt vanavond laat verwacht. Het kabinet wil 3,3 miljard euro bezuinigen waarbij gesneden wordt in lonen, pensioenen en banen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl