NOS NieuwsAangepast

Kamervragen na KPN-hack

De SP wil een spoeddebat over de problemen bij KPN. De partij wil dat tot op de bodem wordt uitgezocht hoe het mogelijk is dat klantgegevens op straat zijn komen te liggen.

Deze week werd bekend dat hackers in januari ingebroken hebben op het interne netwerk van KPN. En gisteravond zijn de gegevens van ruim 500 klanten online gepubliceerd. Er wordt nog onderzocht of de twee zaken verband houden met elkaar.

Ongehoord

Naast de SP zijn ook andere partijen verbolgen over de situatie. GroenLinks heeft Kamervragen gesteld en de PvdA noemt de kwestie 'ongehoord'.

PvdA-Kamerlid Martijn Van Dam schrijft op Twitter dat KPN na de inbraak een serie fouten heeft gemaakt door de autoriteiten pas na een week in te schakelen en klanten pas na drie weken te informeren.

Ingrijpend

KPN besloot gisteren tot een ingrijpende maatregel: de mailaccounts van twee miljoen klanten tijdelijk blokkeren. "We kunnen nu niet garanderen dat het veilig is", zegt een woordvoerder.

Klanten kunnen inmiddels weer e-mails versturen, maar alleen als ze het computerprogramma Microsoft Outlook gebruiken, zegt KPN.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl