NOS NieuwsAangepast

EU sceptisch over Grieks akkoord

De ministers van Financiën van de eurolanden hebben hun twijfels over het nieuwe Griekse bezuinigingsplan. Dat heeft een aantal van hen gezegd bij het begin van een vergadering in Brussel over die maatregelen.

Minister De Jager zei bij aanvang dat er eerst gecontroleerd moet worden of Griekenland inderdaad voldoet aan de voorwaarden.

Eisen

De Duitse minister Wolfgang Schäuble ging verder en zei dat het Griekse plan nog niet op een niveau is waarop het voldoet aan de eisen om financiële noodhulp te krijgen.

Hij vraagt zich af of het gepresenteerde akkoord zal leiden tot het afbouwen van de staatsschuld tot 120 procent van het bruto binnenlands product in 2020. Dat is een van de belangrijkste eisen die aan Griekenland zijn gesteld.

Details

Ook de voorzitter van de eurogroep, Jean-Claude Juncker, uitte zijn twijfels over het plan. Hij verwacht niet dat de ministers vanavond in Brussel besluiten Griekenland de benodigde 130 miljard euro aan noodsteun te geven.

Vanmiddag presenteerden de Griekse regeringspartijen een pakket aan maatregelen.

Nog niet alle details zijn bekend. Wel is duidelijk dat het minimumloon met 22 procent wordt verlaagd en er 15.000 ambtenaren worden ontslagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl