NOS VoetbalAangepast

RvC Ajax treedt vrijwillig af

De raad van commissarissen van Ajax, onder leiding van Steven ten Have, is opgestapt.

Als de raad daar niet zelf toe had besloten, dan was die vrijdag waarschijnlijk weggestemd tijdens de bijzondere aandeelhoudersvergadering.

Het besluit maakt de weg vrij voor de bestuursraad van Ajax om een nieuwe raad te benoemen, die qua ideeën dichter bij die van Johan Cruijff liggen. Hij verdwijnt zelf ook als commissielid en gaat nu verder in een adviserende rol.

Als de nieuwe raad van commissarissen is gekozen, vertrekt de huidige RvC definitief.

Cruijff was in conflict met de andere vier commissarissen, die buiten hem om Louis van Gaal benaderd hadden voor de functie van algemeen directeur. Het gerechtshof gaf Cruijff dinsdag gelijk.

De RvC, bestaande uit Ten Have, Cruijff, Edgar Davids, Marjan Olfers en Paul Römer, was pas sinds 25 juli 2011 in functie.

Ook Blind en Sturkenboom weg

Danny Blind en Martin Sturkenboom besloten hun directeursfunctie bij Ajax per direct neer te leggen. Zij voelden geen draagvlak meer voor hun aanblijven na de uitspraak van het gerechtshof.

De vijftigjarige Blind (oud-speler en oud-trainer van de club) werkte de afgelopen maanden op interimbasis als technich directeur bij de landskampioen.

De 58-jarige Sturkenboom was algemeen directeur ad interim.

De interim-aanstellingen van Blind en Sturkenboom waren niet betwist door het gerechtshof, maar beiden lieten weten dat zij zonder Van Gaal geen toekomst voor zichzelf zagen bij de club.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl