IJs in zuiden Friesland nog slecht

Vrijwilligers aan het werk op het Oudkerkstermeer, de Elfstedenroute tussen Dokkum en Leeuwarden»
Vrijwilligers aan het werk op het Oudkerkstermeer, de Elfstedenroute tussen Dokkum en Leeuwarden ANP

Het ijs in het zuidwesten van Friesland is nog te slecht om nu al een Elfstedentocht te organiseren. Onder meer bij Stavoren zijn grote problemen. Dat is bekendgemaakt tijdens de persconferentie van de Vereniging De Friesche Elf Steden.

Gisteravond hebben de 22 rayonhoofden vergaderd over de ijsconditie van de route. Toen was al duidelijk dat er geen datum voor een tocht zou worden genoemd.

Vooral de sneeuw van vrijdag heeft problemen veroorzaakt. Een van de rayonhoofden is op het Slotermeer zelf door het ijs gezakt.

Man en macht

Het ijs moet minimaal 15 centimeter zijn. Op sommige plekken is het nu nog maar 2 centimeter. De leden van de vereniging werken de komende dagen met man en macht om de knelpunten op te lossen.

In het noorden van Friesland ligt het ijs er wel goed bij, zei voorzitter Wieling van de vereniging.

Deel deze pagina

Video

Zo ziet de route van de Elfstedentocht er vandaag van boven uit.

Audio

  • 'Weer veger door ijs gezakt met man en al' Steven Dalebout is vanochtend meegelopen met assistent rayonhoofd Auke Hylkema.
  • Elfstedenvereniging houdt het hoofd koel Terwijl de Elfstedenkoorts in het land stijgt, houdt de Vereniging Friesche Elf Steden het hoofd koel. Zo bleek vanochtend op een... persconferentie.
  • Roel Pauw bij persconferentie Elfstedentocht Verslaggever Roel Pauw deed vanochtend live verslag bij de persconferentie van de rayonhoofden van de Elfstedentocht.

Foto

Vooral in het zuiden is het ijs nog te dunVooral in het zuiden is het ijs nog te dun

Vooral in het zuiden is het ijs nog te dun

NOS

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4539 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5712 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4625 keer afgespeeld

Meer video en audio