NOS SportAangepast

Vermeulen opvolger Selinger

Gido Vermeulen volgt Avital Selinger op als bondscoach van de Nederlandse volleybalsters.

Avital Selinger werd vorig jaar na het teleurstellend verlopen EK aan de kant gezet. Sindsdien stond Bert Goedkoop als interim-coach korte tijd voor de groep.

Vermeulen, die eerder al assistent was bij de nationale vrouwenploeg, stapte vorige maand op als bondscoach van de Spaanse volleybalsters.

Technisch directeur Bert Goedkoop noemde Vermeulen de ideale man voor de functie. "De voorkeur ging altijd uit naar een Nederlander. Dat is qua taal en cultuur erg prettig. Bovendien heeft Gido een indrukwekkend cv. Hij kan dit team verder ontwikkelen."

Flier tevreden

Manon Flier is tevreden met de aanstelling van Vermeulen als bondscoach . De aanvoerster hoopt al tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in mei op goede resultaten met de nieuwe keuzeheer.

"Persoonlijk heb ik geen ervaring met Gido, maar ik heb veel positieve verhalen gehoord", aldus Flier.

Vermeulen was de afgelopen jaren bondscoach van de Spaanse vrouwen. "Daardoor heeft hij al veel kennis van onze tegenstanders tijdens het OKT, hopelijk kunnen we daar straks in Turkije van profiteren. Ik hoop dat de samenwerking op korte termijn en in de toekomst tot succes zal leiden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl