NOS SportAangepast

New York Giants wint Super Bowl

De 46ste editie van de Super Bowl is gewonnen door New York Giants.

De ploeg van coach Tom Coughlin rekende in een enerverende wedstrijd in Indianapolis af met New England Patriots: 21-17.

Het is de vierde keer dat New York de Vince Lombardi Trophy in ontvangst mag nemen. Eerder was de club in 1987, 1991 en 2008 de beste.

Net als bij de Super Bowl van 2008, toen de Giants een sensationele zege op de Patriots boekten, was quarterback Eli Manning de grote man bij New York. Zoals zo vaak dit seizoen bewaarde hij zijn beste spel tot de vierde periode, waarin New York een 15-17 achterstand omboog in een 21-17 zege.

Eli Manning uitblinker bij Giants

Manning, verkozen tot de meest waardevolle speler, begon ook goed. Nadat New York door een onreglementaire pass van Tom Brady op 2-0 was gekomen, liet hij Victor Cruz een touchdown maken.

New England had in het vervolg aan de hand van de excellerende Brady (zestien goede passes op rij) lang de overhand. Na onder meer een sensationele drive van veertien plays (96 yards, touchdown Danny Woodhead) en een knappe drive van 79 yards (touchdown Aaron Hernandez) leidden de Patriots met 17-9.

New York kwam terug tot 15-17 door twee fieldgoals van Lawrence Tynes, waarna Manning in de slotfase van het vierde kwart tot driemaal toe Mario Manningham vond, met een touchdown één minuut voor tijd van Ahmad Bradshaw als gevolg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl