NOS NieuwsAangepast

Schultz vraagt hulp Zwitserland

Minister Schultz van Infrastructuur roept de hulp in van Zwitserland om de chaos op het spoor door het winterse weer aan te pakken.

Schultz is "absoluut niet te spreken" over de ontstane problemen en wil snel opheldering van de NS en ProRail. De minister wil weten waarom gemaakte afspraken over het voorkomen van treinvertragingen bij slecht weer niet worden nagekomen.

Hulp

De minister vindt het nu tijd om externe hulp in te schakelen, zo zegt ze tegen het NOS Journaal. "Ik denk aan Zwitserland. Die hebben ook wel problemen maar ik wil dat er iemand anders naar kijkt", aldus Schultz.

Schultz kan zich nog wel voorstellen dat bij sneeuwval de treinen extra vol zitten, maar heeft minder begrip voor de slechte communicatie. Ook snapt ze niet waarom de NS niet eerder heeft gereageerd op de problemen. "Waarom is er niet eerder naar alternatieven gekeken. Waarom hebben ze niet minder treinen laten rijden die wel op tijd reden?"

Beter

Vorig jaar heeft Schultz met NS en ProRail afgesproken dat er tussen de twee partijen beter zou worden samengewerkt. Ook zou de reizigersinformatie worden verbeterd. Eind 2010 riep de minister de NS en ProRail ook al op het matje vanwege de sneeuw die het spoorverkeer ontwrichtte.

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil een spoeddebat met Schultz over de spoorchaos.

Wachten

Gisteren moesten veel reizigers door uitvallende treinen uren wachten op een verbinding. Veel reizigers klaagden over de gebrekkige informatie van de NS. Ook vandaag zijn er weer grote problemen op het spoor.

Regeringspartij VVD noemde het gisteren "schandalig" dat het, net als vorig jaar, weer mis liep. Ook de PvdA hekelde de gebrekkige informatievoorziening.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl