NOS NieuwsAangepast

Nog twee dagen minder treinen

Ook de komende twee dagen rijden in een groot deel van het land minder treinen. De NS rijdt zondag en maandag met een aangepaste dienstregeling, omdat dat volgens de spoorwegen storingen voorkomt.

Onder meer in de Randstad wordt het aantal intercity's gehalveerd. Aanleiding voor de maatregel is het winterweer, dat al twee dagen grote problemen veroorzaakt op het spoor.

Kapotte treinen

Vooral in de Randstad en in het zuiden rijden sinds gisteren nauwelijks treinen. Door condensvorming op de treinen worden wissels nat en vriezen vast. Ook is op sommige plaatsen de elektrische aansturing van seinen en wissels stukgevroren. Op verschillende plaatsen staan kapotte treinen op het spoor.

Alleen in Groningen, Friesland en Drenthe rijden de treinen volgens de dienstregeling. De NS raadt reizigers aan om voor vertrek te checken of er problemen zijn.

Tussen Vught en Boxtel zijn passagiers uit een gestrande trein geëvacueerd. Tientallen reizigers moesten overstappen op een andere trein. Er werd een toiletdeur afgebroken om te gebruiken als loopplank.

Informatievoorziening

NS-topman Meerstadt zegt dat de NS zijn uiterste best heeft gedaan om de treinen goed te laten rijden. Hij zei ook dat de reizigers goed op de hoogte zijn gehouden. Reizigers in de Randstad klaagden dat de informatievoorziening tekortschoot en dat ze niet wisten waar ze heen moesten.

Op de wegen doen zich vrijwel nergens grote problemen voor, maar de Wegenwacht heeft zijn handen vol aan pechgevallen door de kou.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl