NOS SportAangepast

Zonderland en Masela naar Spelen

De Nederlandse turnbond vaardigt Epke Zonderland en Wyomi Masela af naar de Olympische Spelen van Londen.

Rekstokspecialist Zonderland krijgt de voorkeur boven Jeffrey Wammes, omdat hem meer kansen op eremetaal worden toegedicht.

Ook zijn bij de beslissing de resultaten van de twee turners bij EK's, WK's, World Cups en het Testevent meegewogen. De turner moet nog wel vormbehoud tonen.

Verwarring om vormbehoud

Voor Zonderland waren het nog een paar spannende weken. Wammes eiste via zijn advocaat dat hij voor gedragen zou worden voor Londen. In eerste instantie liet de KNBU daarop weten dat hij vormbehoud had getoond.

Na veel vijven en zessen gaf de KNGU toe dat topsportmanager Ad Roskam ten onrechte naar buiten had gebracht dat het een gelopen zaak was.

Masela in plaats van Van Gerner

Masela krijgt de voorkeur boven Céline van Gerner. Die beslissing is genomen op vergelijkbare gronden. Masela werd vorig jaar op de WK in Tokio negende op sprong, Van Gerner werd twaalfde op de balk.

Ook speelde een rol dat op sprong het deelnemersveld minder 'dicht' bezet zal zijn dan op de overige onderdelen, die meer het domein zijn van Van Gerner.

Landenteams zullen minder snel geneigd zijn op sprong een specialist pur sang in te zetten. Daardoor is er een reële kans voor Masela op een finaleplaats.

Van Gerner is (net als Wammes) wel als reserve aangewezen. Zij moet daarvoor nog wel vormbehoud tonen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl