NOS SportAangepast

Hockeysters naar halve finales

De Nederlandse hockeysters hebben op de Champions Trophy in Rosario de halve eindstrijd gehaald. In de kwartfinales werd Nieuw-Zeeland met 3-0 verslagen.

De vrouwen van bondscoach Max Caldas pakten direct het initiatief en creëerden via de uitstekend spelende Lidewij Welten een paar mooie kansen.

De goals bleven even uit, maar in de 26ste minuut was het raak:na een prachtige pass van Kitty van Male tikte Lammers eenvoudig binnen.

Nieuw-Zeeland kwam er slechts spaarzaam uit, maar toch was het zo nu en dan zeer gevaarlijk. Zo kwam Nederland goed weg in de slotminuut van de eerste helft toen een gepushte strafcorner rakelings langs het doel van Joyce Sombroek ging.

Nederlandse defensie even in last

De Nederlandse strafcorner liep, door slecht aangeven, niet zo best, maar in de 41ste minuut waren de pass en de stop perfect en ramde Maartje Paumen de bal laag in de linkerhoek: 2-0.

Nieuw-Zeeland moest nu komen en wederom was de Oranje-defensie even in last. Met enig kunst- en vliegwerk wist Nederland een tegentreffer te voorkomen, maar na de 3-0 was de spanning weg. Welten sloeg de bal de cirkel in en via de stick van een Nieuw-Zeelandse was het raak.

De mooiste treffer leek even op naam van Lammers te komen. De speelster van Laren smashte de bal schitterend in het doel, maar de video-referee vond dat er sprake was van sticks en keurde hem af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl