NOS NieuwsAangepast

Jordanië trekt waarnemers terug

Jordanië heeft zijn waarnemers uit Syrië teruggeroepen. De Arabische Liga had de missie in Syrië zaterdag al stilgelegd vanwege het aanhoudende geweld, maar heeft de missie nog niet officieel beëindigd.

Volgens de Jordaanse minister van Buitenlandse Zaken is de beslissing om de waarnemers naar Jordanië terug te laten keren in overeenstemming met het besluit van de Arabische Liga om de missie op te schorten. Ook Saudi-Arabië heeft al waarnemers uit Syrië teruggeroepen.

Nachtkijkers

Uit een uitgelekt rapport van de waarnemers blijkt dat ze niet goed waren toegerust voor hun missie. De deelnemers waren vaak te oud en hadden geen ervaring met dergelijke missies. Ook hadden ze niet de juiste uitrusting en werden ze voortdurend door tegengewerkt door het Syrische regime.

"Ze kregen valse informatie en konden hun werk niet naar behoren uitvoeren", schrijft de leider van de missie, Mustafa Al-Dabi, in het rapport dat in handen kwam van de website Turtle Bay.

Al-Dabi adviseert de missie met honderd man uit te breiden, bij voorkeur met jonge mensen met een militaire achtergrond. Ook wil hij dertig gepantserde voertuigen, beschermende kleding, camera's en nachtkijkers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl