NOS VoetbalAangepast

Verbeek twee jaar langer bij AZ

Gertjan Verbeek heeft zijn medio 2013 aflopende contract als trainer van AZ met twee jaar verlengd tot juli 2015.

De 49-jarige oefenmeester tekende in april 2010 voor drie jaar bij de Alkmaarse club, die hij in zijn eerste seizoen naar de vierde plaats in de competitie loodste. In het huidige seizoen ging AZ als koploper de winterstop in. Nu staat de club gedeeld tweede.

Verbeek heeft bij AZ bijgedragen aan de ontwikkeling van een trainingscentrum dat in de zomer wordt geopend. Ook om die reden wil de club graag dat Verbeek langer aan de club verbonden blijft.

Vertrouwen

"Ik ben hier blij mee", liet Verbeek optekenen. "In Nederland zijn er niet zo veel clubs die bij mij passen. Het is voor mij is heel belangrijk om met de juiste mensen samen te werken, op basis van vertrouwen. Dat is hier het geval. Ik werk al anderhalf jaar op een prettige manier samen met iedereen."

"Verbeek past in de filosofie van de club'', bevestigde Earnest Stewart, directeur voetbalzaken bij AZ. "Hij voelt aan hoe wij willen werken. Dat staat ook los van de resultaten. Gertjan is in staat de spelers beter te maken. Wij zijn er trots op dat hij bij ons blijft."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl