NOS NieuwsAangepast

Wilders kwaad over Duitse folder

Geert Wilders wil dat de Nederlandse regering de Duitse ambassadeur op het matje roept. De PVV-leider is boos over een Duitse brochure over de gevaren van extreem-rechts.

"NL-se regering moet Duitse ambassadeur ontbieden en met kracht de oren wassen over schandalige suggestie over PVV gedachtengoed #Kamervragen", twittert Wilders.

Voedingsbodem

Het gaat om deze folder (.pdf) met waarschuwingen voor de gevaren van rechts-populistische en rechts-radicale opvattingen. Die zouden een voedingsbodem zijn voor extreem-rechts terrorisme.

Als voorbeelden van een rechts-populistische groep wordt Die Freiheit genoemd, een aan de PVV-verwante politieke partij. Op uitnodiging van deze partij hield Wilders vorig jaar een lezing in Berlijn.

In de 31-pagina's tellende folder wordt de PVV niet met name genoemd, alleen komt de naam Wilders twee keer voor. Op pagina 11 staat een foto van de PVV-leider.

De brochure 'Zwischen Propaganda und Mimikry, Neonazi-Strategien in Sozialen Netzwerken' wordt betaald door het ministerie van Justitie, maar is niet door het ministerie geschreven.

Voorwoord

In het voorwoord roept de minister van Justitie Sabine Leutheusser-Schnarrenberger iedereen op de folder te verspreiden. "Ik raad alle jongeren, ouders, opvoeders en leraren aan deze brochure te lezen", zegt ze.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl