Poster Rachel Weisz teruggetrokken

Een advertentie van L'Oreal met actrice Rachel Weisz is teruggetrokken omdat de foto misleidend zou zijn. Op de foto prijst een rimpelloze Weisz een anti-rimpelcrème aan, maar volgens velen is de foto overduidelijk gephotoshopt.

Het was de bedoeling dat de poster in Engeland zou worden gebruikt, maar de Reclame Code Commissie heeft dat verboden. De gladgestreken plooien in het gezicht van Weisz zouden de werking van de crème overdrijven.

De 31-jarige Weisz speelde onder andere in The Mummy uit 1999 en won een Oscar voor haar bijrol in The Constant Gardener in 2006.

Deel deze pagina

Nieuws

NOS op 3

  • De Tweede Kamer heeft ingestemd met de nieuwe zorgwet van staatssecretaris Van Rijn (rechts) NOS.nl: Kamer voor plan zorghervorming Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer heeft ingestemd met de hervormingen voor de langdurige zorg. Staatssecretaris Van Rijn regelt met de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning dat veel zorgtaken voor gehandicapten, chronisch zieken en bejaarden per 1 januari 2015 overgaan naar de gemeenten.
  • Bier Boze Groningers maken van een biertje een colaatje Het hoort een beetje bij Koningsdag: lekker je eigen flesjes of blikjes alcohol meenemen naar de stad. Veel gemeenten in Nederland hebben dat allang verboden, en ook Groningen moet er dit jaar aan geloven. Vanaf dit jaar mag je ook daar maximaal één alcoholisch drankje meenemen naar de binnenstad. De gemeente hoopt zo dat minder mensen gewond raken door glas.
  • De 'winnaars' Nederlandse studenten bouwen prestigieuze TIME-website Nog nooit stonden er zoveel vrouwen in de lijst met meest invloedrijke mensen ter wereld van het tijdschrift TIME. Zangeres Beyoncé, politica Hillary Clinton en actrice Amy Adams: allemaal deden ze dit jaar iets bijzonders. Opmerkelijk is dat de website van de TIME-lijst is gebouwd door studenten van de opleiding Communicatie en Multimedia Design van Avans Hogeschool.