NOS NieuwsAangepast

Republikeinen: matig toon over latino's

Prominente Republikeinen hebben hun partijleden opgeroepen de toon over illegale immigranten te matigen. Het gaat de voormalige gouverneur van Florida, Jeb Bush, en senator Marco Rubio.

Zij zijn bang dat de Spaanstalige gemeenschap de Republikeinse partij vanwege de retoriek massaal links laat liggen bij de presidentsverkiezingen in november.

Doorslaggevend

"In de vijftien staten die waarschijnlijk gaan beslissen over wie er in 2013 in het Witte Huis en de Senaat komen te zitten, zullen de latino's doorslaggevend zijn", zei Bush, de jongere broer van oud-president George W. Bush.

"Sommigen kwamen vijftig jaar geleden naar de VS voor een beter leven, anderen kwamen vorig jaar. Sommigen zijn goed opgeleid, anderen minder", blikte Bush terug. "Maar ze hebben gemeenschappelijke kenmerken en dromen."

Ook Rubio liet van zich horen. "We moeten toegeven dat de retoriek die er gebruikt is te hard is. En dat is onaanvaardbaar en onvergeeflijk."

Onaanvaardbaar

Dinsdag zijn de Republikeinse voorverkiezingen in Florida. In de laatste peilingen heeft Mitt Romney een flinke voorsprong op zijn belangrijkste rivaal Newt Gingrich.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl