NOS NieuwsAangepast

ING: meer auto's gekocht op krediet

Ondanks hun gebrek aan vertrouwen neemt het animo bij consumenten voor consumptief krediet niet verder af. Particulieren hebben namelijk vaker auto's op de pof gekocht. Dat meldt het Economisch Bureau van ING.

Er was meer belangstelling voor aflopend krediet. Bij zo'n lening betalen mensen een vast bedrag in termijnen terug. Daar profiteren autodealers van.

Van januari tot en met november vorig jaar konden de dealers voor 675 miljoen euro aan leningen verstrekken. Dat is een stijging van 45 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Acties

Particulieren kochten iets meer auto's, maar de vraag naar het krediet van de autodealers groeide veel harder. Het lijkt er dus op dat consumenten vaker auto's op krediet hebben gekocht. Financieringsacties van de dealers zouden daaraan hebben bijgedragen.

Anderhalf jaar lang was de trend dat mensen minder snel geld leenden voor grote aankopen. Maar voorlopig neemt die vraag niet verder af. Dat is opmerkelijk, want particulieren zijn nog altijd erg terughoudend als het om grote aankopen gaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl