NOS NieuwsAangepast

Omstreden pensioenadviseur failliet

Door economieverslaggever Gert-Jan Dennekamp

De PensioenPlanner is failliet, dat meldt het personeel van het bedrijf aan de NOS. In december berichtte de NOS al over de omstreden activiteiten van het pensioenadviesbureau.

Vanmiddag heeft de directie verklaard dat er geen geld meer is voor de salarissen en dat daarom het faillissement zal worden aangevraagd. Directeur Patrick Jaspers kon niet worden bereikt voor commentaar. Volgens medewerkers zal het faillissement morgen worden aangevraagd.

Grote pensioenfondsen waarschuwden in december voor de 'malafide' verkoopmethoden van de PensioenPlanner. Het bedrijf zou in de gesprekken met klanten suggereren dat men optreedt namens het pensioenfonds en op die manier klanten verzekeringen opdringen die ze niet nodig hebben.

De Autoriteit Financiële Markten, AFM, bevestigde in december dat de toezichthouder bij het bedrijf een aantal mogelijke overtredingen heeft geconstateerd. "Consumenten die worden benaderd door de PensioenPlanner moeten weten dat deze onderneming geen enkele band heeft met zijn of haar pensioenfonds en dat advies over mogelijk aanvullende pensioenproducten ook bij andere adviseurs kan worden gevraagd," aldus de AFM in een verklaring.

Samenwerking opgeschort

Verzekeringsmaatschappij Allianz heeft in december de samenwerking met de PensioenPlanner opgeschort. "Naar aanleiding van de reactie van de AFM op de NOS-site heeft Allianz besloten om de samenwerking op te schorten tot wij meer informatie en inzicht hebben in het onderzoek van de AFM naar de mogelijke overtredingen."

Bij de PensioenPlanner waren volgens informatie van de Kamer van Koophandel ruim vijftig adviseurs en 150 parttimemedewerkers in dienst. In december zei directeur Patrick Jaspers dat het bedrijf iedere maand ongeveer honderdduizend Nederlanders benaderde.

Mail de maker: research@nos.nl

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl