NOS NieuwsAangepast

Kamer: voetbalwet werkt niet

Een meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat de Voetbalwet niet naar behoren werkt en moet worden aangescherpt. Stadionverboden die door de overheid worden opgelegd moeten niet maximaal 3 maanden duren, maar 1 jaar.

De Voetbalwet is er nu anderhalf jaar en werd ingevoerd om hooligans sneller en langer te kunnen straffen. Nog steeds loopt het af en toe flink uit de hand zoals vorig jaar na een wedstrijd van Feyenoord, toen supporters het Maasgebouw bestormden. Ook bij de wedstrijd Utrecht-Twente begin december ging het mis en raakten een aantal agenten gewond.

Straffen

Eerder deze week gaf de KNVB al aan de wet niet goed genoeg te vinden. De voetbalbond riep op tot langere straffen en een lagere bewijslast.

De Kamer is het daar mee eens en vindt dat een stadionverbod minimaal 1 jaar door de overheid moet kunnen worden opgelegd. Ook zou het verbod niet beperkt moeten blijven tot één stadion of één gemeente maar voor alle stadions moeten gelden.

Stadionverbod

Een meerderheid van VVD, PvdA, PVV en CDA vindt ook dat er strengere sancties moeten komen op het negeren van het stadionverbod en dat burgemeesters beter moeten handhaven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl