NOS NieuwsAangepast

Twee gijzelaars in Somalië bevrijd

Amerikaanse militairen hebben twee gijzelaars bevrijd uit handen van Somalische piraten. De Amerikaanse mariniers waren lid van hetzelfde team dat Osama bin Laden doodde. Dat laatste heeft een hoge Amerikaanse ambtenaar gezegd tegen persbureau AP.

De Navy Seals landden afgelopen nacht met parachutes in Somalië. Ze vielen een kamp van piraten aan, waar een Amerikaanse vrouw en een Deense man gevangen werden gehouden.

Bij een vuurgevecht kwamen negen Somalische piraten om het leven. De Deen en de Amerikaan zijn ongedeerd en overgebracht naar Djibouti. De twee werden in oktober bij de stad Galkay door gewapende mannen ontvoerd.

Offensief

De Deen Poal Thisted (60) en de Amerikaan Jessica Buchanan (32) waren in Somalië voor het onschadelijk maken van bommen. Ook gaven ze voorlichting aan de bevolking over de gevaren van mijnen.

President Obama gaf twee dagen geleden toestemming voor de missie van de Navy Seals. Enkele minuten nadat hij afgelopen nacht zijn State of the Union had uitgesproken, belde hij met de vader van Jessica Buchanan om te vertellen dat zijn dochter veilig was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl