Bellen naar 0900-nummer goedkoper

Een zwarte huistelefoon»
Een zwarte huistelefoon bw14 / Flicr.com Creative Commons by-nc-nd

De 0900-nummers voor klantenservice worden goedkoper. Minister Verhagen heeft bepaald dat de bedrijven achter die nummers geen extra kosten per minuut meer mogen rekenen.

De Tweede Kamer had de minister verzocht na te gaan of het mogelijk is de wachttijd bij telefonische klantenservice gratis te maken, maar daar voelt Verhagen niet voor. Voor een gratis wachttijd zijn volgens Verhagen investeringen nodig die toch weer aan de consument worden berekend.

Straks gaat een telefoontje naar een 0900-nummer evenveel kosten als een gesprek naar een vast nummer.

"Ik kies voor deze maatregel die de kosten van bellen naar helpdesks voor de consumenten sterk verlaagt, goed uitvoerbaar en handhaafbaar is en bovendien snel kan worden ingevoerd, zodat de consument direct profiteert", aldus Verhagen.

Deel deze pagina

Video

0900-servicenummers worden goedkoper

0900-servicenummers worden goedkoper. Minister Verhagen heeft bepaald dat voor het bellen naar een helpdesk geen extra kosten per... minuut in rekening meer mogen worden gebracht.

Audio

  • 'Voordat je iemand te pakken hebt, zit je aan 14 euro' Het wordt goedkoper om in de wacht te staan bij een 0900-nummer. Minister Verhagen wil dat bedrijven voor de servicenummers straks... hetzelfde tarief berekenen als voor een normale lijn. Ook kan gekozen worden voor een vast bedrag voor het hele gesprek, ongeacht de gespreksduur.

Video en Audio

Meer video en audio