NOS NieuwsAangepast

Verdachte Brink's-overval opgepakt

De Amsterdamse politie heeft opnieuw een man gearresteerd die wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige overval op een filiaal van geldtransportbedrijf Brink's afgelopen zomer.

Het gaat om een 25-jarige Amsterdammer, een bekende van de politie die al vaker in verband is gebracht met overvallen. Hij werd al op 20 december aangehouden, maar in het belang van het onderzoek is zijn arrestatie stilgehouden.

De man zou dicht bij de roof betrokken zijn geweest. Volgens justitie heeft hij hand- en spandiensten verricht, zoals voorobservaties of het regelen van vluchtauto's of communicatieapparatuur.

Zijn dna is aangetroffen in de buurt van de plaats delict. Bovendien stond hij in nauw contact met een verdachte die al eerder werd gearresteerd. Deze verdachte werd na een paar dagen weer vrijgelaten.

Automatische wapens

Het filiaal van Brink's in Amsterdam-Zuidoost werd op 29 juni overvallen door mannen met automatische wapens en explosieven. Bij een achtervolging op de A2 beschoten ze agenten. Ook legden ze kraaienpoten neer om politieauto's te saboteren. Bij Eindhoven moest de politie de achtervolging staken. Eén vluchtauto crashte en brandde uit. De daders kaapten daarop een passerende auto en ontkwamen.

Volgens Rob van de Veen van de politie Amsterdam-Amstelland komt een aantal daders mogelijk uit België. Sporen in de gecrahte auto zouden daarop wijzen. "Er is een duidelijk spoor richting België. Wij hebben daarom nauw contact met de Belgische collega's."

Er werken dertig rechercheurs en specialisten aan de zaak. "De prioriteit om deze zaak op te lossen is hoog", aldus Van de Veen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl